ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ


Καλό μήνα, καλή Πρωτομαγιά!




ΕΠΟΜΕΝΗ ΣYΝΑΝΤΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΑΣ - ΓΟΝΕΩΝ: Λόγω σοβαρού θέματος υγείας της εκπαιδευτικού δεν μπορούν να προγραμματιστούν δια ζώσης συναντήσεις με τους γονείς για το προσεχές διάστημα. 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Μπορείτε στείλετε στη δασκάλα  όλες τις εργάσιμες ημέρες  sms, μήνυμα στο viber  ή  e-mail. Επίσης να την καλέσετε στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που διαθέτετε. 




Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ









































ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Όταν τοποθέτησα το μπουκάλι στο δοχείο με το ζεστό νερό, η στάθμη του νερού στο καλαμάκι ανέβηκε. Όταν το νερό στο μπουκάλι κρύωσε, η στάθμη του νερού στο καλαμάκι κατέβηκε.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τα υγρά όταν θερμαίνονται, όταν δηλαδή παίρνουν ενέργεια, διαστέλλονται. Όταν ψύχονται, όταν δηλαδή δίνουν ενέργεια, συστέλλονται.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ - άσκηση 2: 

Όταν ξεσπά πυρκαγιά, η θερμοκρασία αυξάνεται και το υγρό στην αμπούλα διαστέλλεται, οπότε σπάει το γυαλί που φράσσει την παροχή του νερού και το νερό ρέει ελεύθερα σβήνοντας τη φωτιά.





ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΑΕΡΙΩΝ


Το πνεύμα του μπουκαλιού!!!






ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Όταν τα αέρια θερμαίνονται, όταν δηλαδή παίρνουν ενέργεια, διαστέλλονται. Όταν ψύχονται, όταν δηλαδή δίνουν ενέργεια, συστέλλονται.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου